szatmri izek logo 100

Home

Cikkek

Tájékoztatók

Tájékoztató a szülőknek

Kedves Szülők!
Szeretnénk Önökkel megismertetni az iskolagyümölcs programot. A programban minden általános iskolás gyerek naponta kap valamilyen friss gyümölcsöt, vagy friss gyümölcsből készült terméket. Ennek a költségét az Európai Unió állja. A kiosztásról az iskolák gondoskodnak. Ez Önöknek szülőknek semmibe nem kerül. A program nem titkolt célja az egészséges életmódra nevelés, az egészséges és ízletes magyar áruk megismertetése. Ebben partnereink az iskolák, a gyerekek is. Az elmúlt évek rajzversenyi mutatják, hogy mennyre sikerült a gyerekek fantáziáját megmozgatni. Szeretnénk elérni, hogy a jövő generáció egészségesebb legyen, mint mi vagyunk! Kérnék, legyenek ebben segítségünkre! Mutassunk a gyerekeinknek példát! Ismertessük meg velük közösen az egészséges magyar termékeket! Lehet, hogy ezek a termékek árban nem versenyképesek más a piacon levő termékekkel, de legalább tudjuk, hogy mi van bennük. „Kicsit savanyú, de akkor is a mienk„

A termékeink csak természetes anyagokat tartalmaznak. Úgy kezeljük a gyümölcsöseinket, hogy az alma. megy szilva, körte megfeleljenek azoknak a követelményeknek, amiket a piac tőlünk elvár.

Győződjenek meg róla Önök is, kóstolják meg amit esetleg a gyerekek hazavisznek a családnak.

Ha szeretnének vásárolni, forduljanak hozzánk bizalommal!

Tájékoztató a gyerekeknek

Kedves Gyerekek!
Szeretnénk nektek mesélni arról, miért is fontos a gyümölcsök fogyasztása. A szervezet számára nagyon lényeges, hogy változatos természetes és egészséges termékeket fogyasszatok Nem biztos, hogy jó dolog mindig ugyanazt enni.

Egy idő után már meg lehet unni mindig ugyanazt. Nem mindegy mit és mennyit eszünk. Enni kell! Azt nem lehet kihagyni! Főleg nektek, gyerekeknek.

Nem mindegy hogy mit és mennyit eszünk. Nem szabad hanyagolni az evést azért, mert valaki úgy érzi magáról, hogy fogyókúrára van szüksége. Van segítség. Egészségesebb más kaják és sok mozgás. Lehet, hogy tesi órán úgy érzitek, hogy „Én ezt nem bírom megcsinálni „ Ez tévedés Csak nem vagytok edzésben. Néhány ilyen kimerítő óra után észre sem veszitek, hogy fáradtak vagytok.

Lehet menni suliba kocsival (visznek), busszal. Ez igaz. Próbáltatok e már gyalog menni? Egymással beszélgetve észre sem veszitek a távolságot. Még egy dolog. A láb mindig kéznél van, soha nem késik.

Néhány hónap után azt fogjátok észlelni, hogy egy- két km meg se kottyan. Délután egy kis séta a barátokkal, barátnőkkel tanulás után, de nem helyette. Egy két gyümölcs közben megbeszélhetitek, amit nem értettek a tananyagban, mert több szem többet lát. Közben mozogtok, friss levegőn vagytok, megismeritek egymást és a lakóhelyeteket.

Télen is jó dolog a mozgás csak vigyázva kell haladni, mert előfordulhat, hogy nem arra fogunk menni amerre akarnánk.

Mindenben segítenek a friss levegő, a gyümölcsök.

Kívánunk nektek jó tanulást! Sok mozgásos,vidám tanévet!

A sikerhez a gyümölcsöket mi biztosítjuk

Tájékoztató az iskoláknak

szatmri izek logo 100

Tisztelt Tankerületi Igazgató Nő/Úr!

Mint az előző levelünkben is utaltunk rá, a VM előzetes információnk szerint a 2014-2015 iskolagyümölcs-program kísérőintézkedésére pályázatot fog kiírni.

Mi szeretnénk, ha ezek a kísérőintézkedések minél inkább találkoznának az iskolák igényeivel.

Szeretnénk megkérni, hogy igényeiket amelyek a legjobban szolgálják az intézmények igényeit összegyűjtenék és leírnák felénk.

Mi szeretnénk kóstoltatást tartani a gyerekek részére almachipsből, lekvárból az eddigi zöldségeken és gyümölcsökön túlmenően.

Az egészséges életmódra nevelés érdekében meghirdetnénk a „legegészségesebb osztály” címet, ahol a gyerekek induló és év végi test tömegindexében bekövetkezett változásokat díjaznánk.

Fotópályázatot hirdetnénk gyümölcskompozícióra.

Az almaolimpia keretében a győztes sportoló osztályt díjaznánk.

A pedagógus kollégák részére küldenénk kóstoltatást, hogy a gyerekek felé tudják a zöldség-gyümölcsöt népszerűsíteni.

Ezek egyenlőre az ötletek, de várnánk Önöktől is az igényeket.

Kérjük az összegyűjtött ötleteket részünkre megküldeni szíveskedjenek Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mal címre.

Csenger, 2014. augusztus 26.

Tisztelettel:

Gulácsi Mihály
ügyvezető igazgató

Csaholczi László
kereskedelmi igazgató

 


szatmri izek logo 100

 

Tisztelt Tankerületi Igazgató Nő/Úr!

2014. augusztus 15.-én megkaptuk az MVH által elfogadott szállítható iskolagyümölcs-programban szereplő mennyiségeket és végleges adatokat tartalmazó határozatot.

Szeptember 01-től 4 héten keresztül (első ciklus) szállítunk hetente minden 1-6 osztályos tanuló részére 2adag szilvát (1 gyümölcskosár 4 gyerek adagja) és 2 adag, azaz 2 darab almát.

A kiosztás feltételeinek megismerése végett augusztus 25. kezdődő héten minden új partnerünket felkeressük a kapcsolat felvétel céljából és keressük a kiosztásért felelős személyt.

A Minisztérium a kísérő intézkedésekre ismereteink szerint szeptember hónapban pályázatot fog kiírni, mivel a szerződésben nem szerepelnek ezek az intézkedések.

Mi ettől függetlenül mindazon kísérőintézkedést, amit az elmúlt években megvalósítottunk el kívánjuk indítani (ajándék almachips, verseny indítása, kóstoltatás, oktatási CD eljuttatása stb.) Továbbra is lehetőséget nyújtunk a pedagógus kollégák és iskolai dolgozók részére kedvezményes vásárlásra és heti kiszállításra. Termékeink természetes alapanyagból csak egészséges termékek, amelyek listáját az iskolagyümölcs-program kiosztásért felelős személyek, kollégák átadják.

Bízunk benne, hogy elégedettek lesznek szolgáltatásainkkal, mi mindent megteszünk ennek érdekében.

Bármilyen kérdés felmerül, kérem forduljanak hozzánk bizalommal.

A megkötött szerződések egy másolati példányát eljuttatjuk Önökhöz, ennek a 93%-át hagyta jóvé az MVH, így ilyen mértékben tudunk teljesíteni.

Új elérhetőségünk: www.suligyumolcs.hu

www.szatmari-izek.hu

Csenger, 2014. augusztus 21.

Tisztelettel:

Gulácsi Mihály
ügyvezető igazgató
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csaholczi László
kereskedelmi igazgató
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A brokkoli

brokkoli A brokkolit már a rómaiak is ismerték és termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is.

Bővebben...

A cékla

cekla

A cékla a Földközi-tenger környékén őshonos, már ie. 3000-ben ismerték. Magyarországom a XVII. században vált ismertté.

Bővebben...

Az alma

apple Orvosok kutatásai szerint, terhesség alatt a rendszeres alma fogyasztás csökkenti a gyermekben az asztma kialakulását.

Bővebben...