Alma Anti

szatmri izek logo 100

KezdőlapAktuális hírekMiért hasznos a paprika?

Miért hasznos a paprika?


Ismerjétek meg a  paprika hatásait!????️

Tudtátok, hogy Szent-Györgyi Albert a paprikából nyerte ki a legtöbb aszkorbinsavat és ezzel sikerült bizonyítania a C-vitamin létezését? A felfedezéséért orvosi Nobel-díjat is kapott.

 

 

Hatóanyagok:

 

-C-vitamin
-kapszaicin
-béta-karotin
-lutein
-zeaxantin

 

Miért együnk paprikát?

  • mert nagyon gazdag C-vitaminban, többet tartalmaz belőle, mint a narancs,
  • magas C-vitamin-tartalmánál fogva nagyon jó hatású a sejtek, az erek, és a kötőszövetek egészségének megőrzésében, illetve nagyszerű immunrendszer-erősítő is
  • tartalmazza az A-vitamin előanyagát (nagyon fontos a csontok és a fogak fejlődéséhez, az immunrendszer normál működéséhez, és a látás egészségének megőrzéséhez)
  • vízhajtó hatású, sok vizet tartalmaz, de kevés kalóriát
  • természetes emésztés-serkentő
  • antioxidáns hatóanyagainak (lutein, zeaxantin), illetve A-vitamin-tartalmának köszönhetően szemvédő tulajdonságú is

2017-11-02

A brokkoli

brokkoli A brokkolit már a rómaiak is ismerték és termesztették, Brassicának nevezték, ezt a nevet vette át az olasz nyelv is.

Bővebben...

A cékla

cekla

A cékla a Földközi-tenger környékén őshonos, már ie. 3000-ben ismerték. Magyarországom a XVII. században vált ismertté.

Bővebben...

Az alma

apple Orvosok kutatásai szerint, terhesség alatt a rendszeres alma fogyasztás csökkenti a gyermekben az asztma kialakulását.

Bővebben...