Ismerjétek meg a paprika hatásait!????️
Tudtátok, hogy Szent-Györgyi Albert a paprikából nyerte ki a legtöbb aszkorbinsavat és ezzel sikerült bizonyítania a C-vitamin létezését? A felfedezéséért orvosi Nobel-díjat is kapott.
Hatóanyagok:
-C-vitamin
-kapszaicin
-béta-karotin
-lutein
-zeaxantin
Miért együnk paprikát?
- mert nagyon gazdag C-vitaminban, többet tartalmaz belőle, mint a narancs,
- magas C-vitamin-tartalmánál fogva nagyon jó hatású a sejtek, az erek, és a kötőszövetek egészségének megőrzésében, illetve nagyszerű immunrendszer-erősítő is
- tartalmazza az A-vitamin előanyagát (nagyon fontos a csontok és a fogak fejlődéséhez, az immunrendszer normál működéséhez, és a látás egészségének megőrzéséhez)
- vízhajtó hatású, sok vizet tartalmaz, de kevés kalóriát
- természetes emésztés-serkentő
- antioxidáns hatóanyagainak (lutein, zeaxantin), illetve A-vitamin-tartalmának köszönhetően szemvédő tulajdonságú is
2017-11-02